Παρατείνεται, για δύο μήνες ακόμα, η καταβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης, ΦΠΑ και λοιπών επιβαρύνσεων για τα αλκοολούχα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα, παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου 2021, η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα προϊόντα.
Η Κυβέρνηση, έχοντας απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, θεσπίζει δίμηνη παράταση καταβολής των φορολογικών επιβαρύνσεων των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.
Η σχετική νομοθετική διάταξη, την οποία έχει ήδη επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και αφορά στη δίμηνη παράταση της καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα τα οποία εξήλθαν από φορολογικές αποθήκες κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020.
Είναι ένα μέτρο που στοχεύει στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων του κλάδου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μητσοτάκης: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν πετύχαμε την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ στα έξι χρόνια που κυβερνούμε
- Διατίθεται κυνηγόσκυλο 5 ετών
- Πωλείται κεντρόφυγκα για τρακτέρ σε καλή κατάσταση
- Ζητείται για άμεση αγορά καταστροφέας 1.50 - 1.70 μέτρα
- ΑΚΚΕΛ: Η πραγματικότητα των κτηνοτρόφων διαψεύδει τις δηλώσεις Τσιάρα για υψηλότερες αποζημιώσεις στην Ευρώπη