Απ. Βεσυρόπουλος: «Άνοιξε ο δρόμος για την καθιέρωση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και στο βαμβάκι»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ενημέρωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για τη χθεσινή απόφαση του Εcofin που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να καθιερώσει, από το 2025, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, η χώρα από το 2025 θα έχει τη δυνατότητα:
- Να εφαρμόσει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, μεταξύ άλλων, στα αγροτικά μηχανήματα, στο βαμβάκι και στα ηλιακά πάνελ. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
- Να χορηγήσει απαλλαγή ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και σε ιατρικό εξοπλισμό, σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων και καταστροφών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα απαλλαγής ΦΠΑ σε αναπηρικά είδη.
- Να καθιερώσει , σε μόνιμη βάση, μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
«Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησής μας. Αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δυόμισι ετών που στέφθηκε με επιτυχία και ανοίγει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες για την οικονομία μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι ξέρει να διεκδικεί συγκροτημένα και κυρίως με αποτελεσματικότητα».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Παρουσία του Τάσου Μπαρτζώκα στην ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Μονής Παναγίας Δοβρά
- Νέοι Γεωργοί: Αναρτήθηκε από το ΥΠΑΑΤ η τροποποιητική απόφαση για δράσεις κατάρτισης
- Νεκρός εντοπίστηκε ο 44χρονος ψαράς που αγνοούταν από χθες στη Ν. Αχαϊα
- Το ελληνικό ακτινίδιο ενισχύει τη θέση του στις παγκόσμιες αγορές
- Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση για το πρόσφατο κλείσιμο αγροτικού δημοτικού δρόμου στη θέση «Γκέκα» στα Παλατίτσια