Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υπερφόρτωση του κόστους στέγασης είναι πιο διαδεδομένη στις πόλεις

Το 2021, το 10,4% του πληθυσμού της ΕΕ στις πόλεις ζούσε σε νοικοκυριό που επηρεαζόταν από την υπερφόρτωση του κόστους στέγασης , ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις αγροτικές περιοχές ήταν 6,2%. 

Τα υψηλότερα ποσοστά υπερφόρτωσης κόστους στέγασης στις πόλεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (32,4%), στη Δανία (21,9%) και στην Ολλανδία (15,3%). Από την άλλη πλευρά, οι πόλεις της Λιθουανίας, της Μάλτας και της Ουγγαρίας κατέγραψαν τα χαμηλότερα μερίδια (1,6%, 2,9% και 3,1% αντίστοιχα). 

Στις αγροτικές περιοχές, τα υψηλότερα ποσοστά ήταν στην Ελλάδα (22,0 %), τη Βουλγαρία (13,3 %) και τη Ρουμανία (10,8 %). Τα χαμηλότερα ποσοστά υπερφόρτωσης κόστους στέγασης σε αγροτικές περιοχές καταγράφηκαν στην Κύπρο (1,3%), στην Ιρλανδία (1,6%) και στην Ουγγαρία (2,2%).

Το 2021, η υπερφόρτωση του κόστους στέγασης ήταν υψηλότερη στις πόλεις από ό,τι στις αγροτικές περιοχές σε όλες τις χώρες της ΕΕ εκτός από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

τίτλος=Διαδραστική δημοσίευση: Υπερφόρτωση κόστους στέγασης: πόλεις ή αγροτική περιοχή, σε %, 2021

Πηγή δεδομένων: ilc_lvho07d

Αυτός ο δείκτης αποτελεί μέρος της διαδραστικής έκδοσης Housing in Europe – 2022 , η οποία ενημερώθηκε πρόσφατα. Επισκεφθείτε αυτήν τη δημοσίευση και μάθετε περισσότερα για τη στέγαση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τον κατασκευαστικό τομέα, την ποιότητα της στέγασης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb