Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της ΔΟΥ Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21 Μαϊου στις 12:30 μ.μ με συμμετοχή εκπροσώπων Τοπικών Φορέων & Συλλόγων του Νομού Φλώρινας, που διαμαρτύρονται για τη κατάργηση Εφοριών στη Δυτική Μακεδονία.
Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, αναφέρει ότι “… στηρίζει το κοινό διάβημα των φορέων της Περιφέρειας ενάντια στην επιχειρούμενη κεντρικοποίηση και αποδυνάμωση των τοπικών Δ.Ο.Υ…. η κατάργηση ή συγχώνευση φορολογικών υπηρεσιών χωρίς πρόβλεψη στελέχωσης και γεωγραφικής εγγύτητας, συνιστά διοικητική υποβάθμιση που επηρεάζει δυσμενώς την εξυπηρέτηση των πολιτών, υπονομεύει την τοπική συνοχή και αντίκειται στην αρχή της αποκέντρωσης…”.
Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας:
- Στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 21 Μαΐου 2025 που πραγματοποιούνται στις Δ.Ο.Υ. της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των πανελλαδικών κυλιόμενων στάσεων εργασίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
- Συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών της περιφέρειας και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες.
- Ζητά την ακύρωση κάθε σχεδίου συγκεντρωτισμού, την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών με προσωπικό και υποδομές, καθώς και την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του πολίτη και της αποκέντρωσης – όχι ως εργαλείο απομάκρυνσης του κράτους από τον πολίτη.
“Η διατήρηση και η αναβάθμιση της διοικητικής παρουσίας στη Δυτική Μακεδονία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη της περιφέρειας και την εθνική συνοχή”, αναφέρει.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δείτε LIVE “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ” WEB-TV
- «Οικολογία και βιοποικιλότητα υπό την πίεση της κλιματικής αλλαγής» διεθνές συνέδριο από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης
- Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις για τις αποζημιώσεις και μειωμένη παραγωγή οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας
- Δες μερικά από τα νέα ρούχα μας για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή collection! (Φωτογραφίες)
- Πως να αντιμετωπίσετε εχθρούς στις καλλιέργειες Μηλιάς και Αχλαδιάς