Για «στημένους» αγώνες στο τένις 13 άτομα στο Βέλγιο βρίσκονται υπό κράτηση
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου γνωστοποίησαν σήμερα ότι οι αρχές της χώρας έθεσαν υπό κράτηση 13 άτομα σε... επιδρομές που έκαναν, στο πλαίσιο έρευνας για τις υποψίες περί «στημένων» αγώνων στις χαμηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού τένις. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μια εγκληματική οργάνωση με δεσμούς σε Βέλγιο και Αρμενία δωροδοκεί επαγγελματίες τενίστες από το 2014, προκειμένου να «στήνει» αγώνες, με τα μέλη της να κερδίζουν χρήματα από τα στοιχήματα. Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι οι χειραγωγημένοι αγώνες ήταν συνήθως σε μικρότερα τουρνουά, τα οποία σπανίως καλύπτονταν τηλεοπτικά, όπως τα Futures και τα Challenger, όπου ήταν ευκολότερο για την οργάνωση να δωροδοκεί παίκτες.
Προκειμένου να φτάσουν στο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, οι αρχές του Βελγίου συνεργάστηκαν με αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβακίας, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ακόμη ότι ένας δικαστής θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω αν αυτοί που τέθηκαν υπό κράτηση θα συλληφθούν επίσημα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Europa League: Η κλήρωση του Α΄ προκριματικού γύρου
- ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Μαθήματα Πληροφορικής από την Easy Education!
- Δύο κρίσιμα ζητήματα του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις από το αρμόδιο ΥΠΑΑΤ και την Πολιτεία
- Ψεκασμοί για την προστασία καλλιεργειών από ακρίδες στα Γρεβενά
- Θλίψη στην Κοζάνη για τον θάνατο του γνωστού TikToker «Makito» σε ηλικία 48 ετών