Ψηφιακοί τίτλοι σπουδών για αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέσω του gov.gr
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Τη δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά το απολυτήριο ή το πτυχίο τους έχουν οι απόφοιτοι Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2016-2017 και εξής, καθώς είναι διαθέσιμες οι σχετικές υπηρεσίες στο gov.gr. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνολικής ψηφιακής αναβάθμισης της εκπαίδευσης, η έκδοση ψηφιακών βεβαιώσεων, πιστοποιητικών ή αποσπασμάτων απολυτηρίων Γυμνασίων και Λυκείων και πτυχίων Επαγγελματικών Λυκείων είναι πλέον εφικτή εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.
Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση / Αποφοίτηση από το σχολείο». Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτούνται κωδικοί Taxisnet, ενώ για όσο διάστημα ο απόφοιτος είναι ανήλικος, οι τίτλοι εκδίδονται με ενέργειες των κηδεμόνων. Το απόσπασμα του τίτλου που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα, αποθηκεύεται στην θυρίδα του πολίτη (https://my.gov.gr/) και μπορεί είτε να σταλεί ηλεκτρονικά σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, είτε να τυπωθεί και να κατατεθεί.
Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία των δύο Υπουργείων για την ψηφιοποίηση διαδικασιών στην εκπαίδευση, με σκοπό την απλούστευσή τους. Όπως και στις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί (ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία και την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς), στόχος είναι η μείωση τόσο του απαιτούμενου χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη, όσο και των διοικητικών βαρών για τις υπηρεσίες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες στην Ορεστιάδα
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 23 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Ζημιές από χαλαζόπτωση και ανεμοθύλλα σε καλαμπόκια, βαμβάκια και σιτηρά στην Καρδίτσα
- Στις διεθνείς αγορές τα ελληνικά συνεταιριστικά προϊόντα μέσω COGREXPO - «Καλάθι» εξαγώγιμων προϊόντων από την ΕΘΕΑΣ
- ΕΛΓΑ: Υπεγράφη η σύμβαση για την χαλαζική προστασία