Νέα τεχνολογία προειδοποιεί τους αγρότες πού υπάρχουν παράσιτα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Καμπέρα (Xinhua) - Ο κορυφαίος επιστημονικός οργανισμός της Αυστραλίας (CSIRO) έχει επενδύσει στη δημιουργία τεχνολογίας που θα μπορεί να εντοπίζει φρουτόμυγες σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας τους αγρότες να καταπολεμούν τα παράσιτα.
Ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) ανακοίνωσε την συνεργασία με την RapidAim, μία νεοσύστατη εταιρία η οποία δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο με τη βοήθεια έξυπνων αισθητήρων μπορεί να εντοπίσει σε κοντινή απόσταση φρουτόμυγες μόνο από την κίνησή τους. Οι αισθητήρες της RapidAim μπορούν να παράσχουν στους παραγωγούς φρούτων στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται οι φρουτόμυγες, βοηθώντας τους έτσι να τις εξοντώσουν.
Ο τρόπος παρακολούθησης μέχρι σήμερα για τον εντοπισμό των φρουτόμυγων βασίζεται αποκλειστικά στις παραδοσιακού τύπου παγίδες, οι οποίες περιορίζουν την κλίμακα και το βάθος των διαθέσιμων πληροφοριών και κοστίζει πολύτιμους πόρους.
Οι φρουτόμυγες εναποθέτουν τα αυγά τους πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά και εκκολάπτονται καθώς ωριμάζουν οι καρποί, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στους καλλιεργητές. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η νέα τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο καταπολέμησης των παρασίτων στα φρούτα σε όλο τον κόσμο και να μειώσει τους 900 εκατ. τόνους εντομοκτόνου που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές ετησίως.
Κ.Η.
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΠΟΓΕΔΥ - Οι έλεγχοι της DG AGRI εκθέτουν Κυβέρνηση και ΑΑΔΕ, προειδοποιούν για στάση πληρωμών των επιδοτήσεων και δικαιώνουν τους γεωτεχνικούς δημοσίους υπαλλήλους
- Ενωτική Ομοσπονδία ΑΣ Ημαθίας: 242.500 ευρώ για έρευνα και οι παραγωγοί ακόμη περιμένουν την απάντηση
- Γίνε Χειριστής Κλαρκ και Άνοιξε Νέους Επαγγελματικούς Ορίζοντες
- Καταβλήθηκαν 14,6 εκατ. ευρώ σε 34.200 δικαιούχους της 3ης περιόδου ενίσχυσης για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων
- ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΒΕΡΟΙΑ – ΚΕΝΤΡΟ