Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοζάνη: Ενεργοποιήθηκε και 3ος φωτοβολταϊκός σταθμός της ΔΕΥΑΚ

Στην ενεργοποίηση και 3ου  φωτοβολταϊκού σταθμού, εγκατεστημένης ισχύος 500KW, ο οποίος βρίσκεται στην κτηματική περιοχής Καρυδίτσας, προχώρησε Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης. Η χρηματοδότηση της προμήθειας και της εγκατάστασης του σταθμού έγινε με ιδίους πόρους της Επιχείρησης.

Η αναμενομένη παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα ανέρχεται σε 791,26 MWh ανά έτος και θα συμψηφίζεται υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού με τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης.

Η ετήσια οικονομική εξοικονόμηση για την Επιχείρηση προβλέπεται πως θα μπορεί να υπερβεί τις 110.000€ ανά έτος.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, όπως υπενθυμίζει, έχει ήδη από το καλοκαίρι του 2024 σε λειτουργία δύο ακόμα φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών, συνολικής ισχύος 1,5 MW. Με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ η ηλεκτρική ενέργεια που παρήγαγαν οι δύο σταθμοί το έτος 2025 ανήλθε στις 2.238 MWh με επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας κατά 10%, που μεταφράζεται σε οικονομική εξοικονόμηση ύψους 355.000€.

Σύμφωνα με τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, οι προσπάθειες που καταβάλει, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας δεν σταματάνε εδώ, καθώς έχει ήδη δημοπρατήσει και βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης, την κατασκευή τριών επιπλέον φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 2,5 ΜW με συνολική αναμενόμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας περίπου 3.927 MWh.

Πηγή: ertnews.gr
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb