11η ΓΙΟΡΤΗ «ΒΟΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Για 11η συνεχόμενη χρονιά στα Ζωνιανά, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 οι βοσκοί και οι τυροκόμοι της Κρήτης «γιορτάζουν».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι φορείς της περιοχής, «σας περιμένουμε με χαρά για να σας δείξουμε από κοντά το μεγαλύτερο κεφαλοτύρι στον κόσμο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε μια γιορτή θεσμό για τον τόπο μας, οι βοσκοί του χωριού διέθεσαν το γάλα και οι τυροκόμοι επιμελήθηκαν και φρόντισαν ώστε να ωριμάσει στις καλύτερες συνθήκες αυτό το «θηρίο».
Μουσικοχορευτικά θα μας διασκεδάσουν τα συγκροτήματα του Θανάση Μαυρόκωστα και του Στέλιου Πατελάρου, όπως και οι νέοι καλλιτέχνες του χωριού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία της Κοινότητας Ζωνιανών με τους φορείς του χωριού , την Περιφέρειας Κρήτης , υπό την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου, τη συνδρομή του Ομίλου της Κρήτη TV και των σχολών Kappa Studies της οικογένειας Καλαθάκη.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί ο Στέλιος Μαλτεζάκης».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στη γέφυρα Σερβίων
- Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026 - Εσπερίδες για τη Γαστρονομία σε όλη την Κρήτη
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για το Αμπέλι
- Το Σάββατο 28 Μαρτίου το 20ό Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Συνάντηση Τσιάρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας, Τροφίμων, Αγροτικών Υποθέσεων, Ωκεανών και Αλιείας της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, EohKiy-ku











