Σε ποιο στάδιο αποζημιώνονται οι ζημιές από παγετό στα καρποφόρα δέντρα - Επιτόπιοι έλεγχοι από στελέχη του ΕΛΓΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Κορυφαίο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους αγρότες, είναι οι δυσοίωνες προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον καιρό και τον ισχυρό παγετό των επόμενων ημερών, που αν επαληθευτούνn θα προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στις καλλιέργειες.
Σε εγρήγορση βρίσκεται το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας, καθώς τα στελέχη του πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους στα κτήματα, για να διαπιστώσουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές κ.α.

Σύμφωνα με τον ισχύον κανονισμό του ΕΛΓΑ και τα όσα αναφέρονται στο Άρθρο 6 παρ. 5 , δεν καλύπτονται ασφαλιστικά οι ζημιές που προξενούνται από παγετό στα καρποφόρα δένδρα, πριν από το στάδιο της έναρξης της άνθησης (άνοιγμα πετάλων).
Γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις των παραγωγών, που τίθεται σε κίνδυνο η συνολική λειτουργία της εκμετάλλευσής τους, αλλά και η επιβίωση τους, καθώς βλέπουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να αδιαφορούν στο αίτημα τους, για αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημίωση όλων των ζημιογόνων αιτιών και σε κάθε στάδιο.
Β.Χ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δια Βίου Μάθηση και Κατάρτιση: Η πρωτοβουλία της EasyEducation με το βλέμμα προς το 2034
- Μ. Σχοινάς: Τα προβλήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν λύνονται με χάιδεμα αυτιών και εύκολες υποσχέσεις
- Γεωργικά προϊόντα: Σημαντικές αποφάσεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς
- «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Στήριξη στον πανεκπαιδευτικό αγώνα και αιχμές κατά της κυβέρνησης
- Το πρόγραμμα και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου Νάουσας παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ημαθίας










