Δωρεάν παραχώρηση από το ΥπΑΑΤ, για κοινωφελή σκοπό, στην Περιφέρεια Ηπείρου, περιοχές του αγροκτήματος Πεδινής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, στο οποίο εντάσσεται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τρόπο που θα ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλει στην ευρύτερη και πολυεπίπεδη ανάπτυξή τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΤΤ υπέγραψαν σήμερα τη δωρεάν παραχώρηση για κοινωφελή σκοπό, στην Περιφέρεια Ηπείρου, περιοχές του αγροκτήματος Πεδινής, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας.
Πρόκειται για εκτάσεις γύρω στα σαράντα στρέμματα οι οποίες παραχωρούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Οι εκτάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
Προσδοκάται ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Η στέγαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας – κλάδων Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Βιοτεχνολογίας, Αγροτεχνολογίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας, θα προωθήσει την Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου, με θετικές επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής και στη διάχυση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους κλάδους Αγροτεχνολογίας, Βιοτεχνολογίας και Πληροφορικής.
H δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την Περιφέρεια Ηπείρου και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η πορεία του ελαιολάδου σε κρίσιμη συνάντηση αγροτικών φορέων στην Ηλεία
- Πρώτο ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν στη Βρετανία το γιαούρτι
- Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και συνεργασίες στους Πολιτιστικούς και Δημιουργικούς Τομείς – Πρόσκληση σε Διαδικτυακό εργαστήριο από την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας και το ΚΕΠΑ
- ΠΟΓΕΔΥ: «Στο ίδιο έργο θεατές - Το σκάνδαλο των βοσκοτόπων συνεχίζεται αυτοτροφοδοτούμενο»
- ΥπΑΑΤ: Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις – 108 συλλήψεις και 1.188 κατηγορούμενοι










