Στο πλευρό των ακτινιδοπαραγωγών Επισκοπής Νάουσας ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» παραβρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αγρότες , ακτινιδοπαραγωγοί της τοπικής κοινότητας Επισκοπής Νάουσας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα απαράδεκτα ποσοστά των εκτιμήσεων που αφορούν την ανεμοθύελλα που σημειώθηκε στις 4/5 του 2020, που σημαίνει στην ουσία ότι μένουν χωρίς αποζημίωση και κατά συνέπεια χωρίς εισόδημα μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις καλλιεργητικές φροντίδες αλλά και στην επιβίωση των οικογενειών τους.
Ο Αγροτικός Σύλλογος τόνισε από την πλευρά του ότι στέκεται συμπαραστάτης και αλληλέγγυος σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα επιλέξουν οι συνάδελφοι μας. Επισήμανε την αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ , ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους. Επίσης επισημάνθηκε ότι εδώ και μια δεκαετία που ισχύει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ , παρά τις υποσχέσεις καμία κυβέρνηση δεν τον έχει αλλάξει.
Η πείρα έδειξε πως ότι κερδήθηκε ήταν αποτέλεσμα αγωνιστικών και δυναμικών κινητοποιήσεων . Ο Αγροτικός Σύλλογος κάλεσε τους αγρότες ακτινιδοπαραγωγούς και συνολικότερα τους παραγωγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση τους , ιδιαίτερα τώρα που πάνω στα ήδη οξυμμένα προβλήματα έχει προστεθεί ο παγετός της 25-26ης Μάρτη που σε πολλές περιπτώσεις έχει προκαλέσει ολική καταστροφή στην αναμενόμενη παραγωγή.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Λάκης Βασιλειάδης : Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
- Εντυπωσιακή η Παρουσία της New Holland στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου 2025