Η σφοδρή χαλαζόπτωση αποτελείωσε την εναπομείναντα από τους παγετούς παραγωγή της Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Για τελειωτικό χτύπημα κάνουν αναφορά παραγωγοί των περιοχών της Ημαθίας όπου η χτεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση (Σε κάποιες περιοχές έμοιαζε σαν χιονισμένο το τοπίο) κατέστρεψε την εναπομείναντα παραγωγή, θέτοντας τους παραγωγούς σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση , αναζήτωντας επιγώντος την στήριξη της πολιτείας, τόσο με την επίσπευση των εκτιμήσεων και φυσικά των πληρωμών των ζημιών, όσο και την επιτακτική πλέον ανάγκη χορήγησης προκαταβολών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της imathiotikigi.gr μετά από επικοινωνία με παραγωγούς της Ημαθίας, οι χαλαζόπτωσεις έπληξαν τις περιοχές της Νάουσας, Λευκαδίων, Ραχιάς, Κοπανού, Στενήμαχου, Αγίου Γεωργίου , Μονόσπιτων, Γεωργιανών, Τριποτάμου, Χαρίεσσας, Μαρίνα Ναούσης, Επισκοπής Νάουσας, Κουμαριάς αλλά και κάποιες περιοχές της Πέλλας όπως την Άψαλο Αριδαίας όπου το έστρωσε κυριολεκτικά στο δρόμο.
Πολλές εκ των καλλιεργειών που χτυπήθηκαν από τη χαλαζόπτωση βρίσκονταν λίγες μέρες πριν τη συγκομιδή, όπως τα πρώιμα ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια και βερίκοκα.
Βοργιάδης Χρήστος
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκίνησε η συγκομιδή συμπύρηνου ροδάκινου - Τουλάχιστον 0.50 ευρώ / κιλό ζητούν οι παραγωγοί
- Λάκης Βασιλειάδης : Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις