Κίνδυνος για τους αγρότες οι επισκέψεις αρκούδας σε κτήματα με κερασιές στην Ημαθία (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Κρούουν των κώδωνα του κινδύνου οι αγρότες της περιοχής
«Με βάση τα ίχνη, φέτος μόνο το αρκουδάκι φαίνεται πως έφτασε μέχρι το χωράφι μου, σπάζοντας κλαδιά και τρώγοντας κεράσια. Πέρυσι ήταν μαζί με τη μητέρα του για περισσότερο από μια εβδομάδα, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα αγροκτήματα της περιοχής» λέει στο protothema.gr ο παραγωγός κ. Χρήστος Τσιρανίδης, εφιστώντας την προσοχή όλων, ειδικά τις βραδινές ώρες.
«Μπαίνουμε στα χωράφια μας τα βράδια, αφού πρώτα ελέγξουμε με τα φώτα των οχημάτων μας και αφού κορνάρουμε επί ώρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή επειδή η αρκούδα μπορεί να γίνει επιθετική αν νιώσει πως κάποιος απειλή το μικρό της. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, πριν συμβεί κάποιο απρόοπτο» λέει ο ίδιος, που ανάρτησε σχετικό βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Περιστατικά με αρκούδες σημειώθηκαν πέρυσι και σε αγροκτήματα της Σκύδρας στο νομό Πέλλας, προκαλώντας καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες, κυψέλες με μελίσσα κ.α.
Η imathiotikigi.gr είχε αναδείξει το πρόβλημα (Δείτε ΕΔΩ) και τις ζημιές που προκάλεσε πέρυσι η αρκούδα σε κτήματα με κερασιές στην Μαρίνα Ναούσης , μάλιστα ήταν στο ίδιο χωράφι του προαναφερόμενου παραγωγού κ. Χρήστου Τσιρανίδη.
Ακολουθεί το βίντεο
https://www.facebook.com/100013156184705/videos/1217437735371421/?t=1
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συλλήψεις και πρόστιμα από την Πυροσβεστική, για φωτιές και θερμές εργασίες στην ύπαιθρο
- Τα ιταλικά κρασιά βλέπουν την κρίση να έρχεται: «χρειαζόμαστε 7 έως 8 εκατομμύρια εκατόλιτρα λιγότερα» μειώνοντας τις αποδόσεις και παγώνοντας τις νέες φυτεύσεις
- Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις των κηπευτικών
- Αρκούδα αναστατώνει χωριά στα ορεινά των Τρικάλων
- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Συνάντηση για το Ειδικό Πρόγραμμα Γεωργικής Έρευνας για τη δημιουργία νέων ποικιλιών φυτικών ειδών, στη Νάουσα