Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγροτών για το ροδάκινο στη Βέροια - Δείτε ποιες αποφάσεις πάρθηκαν
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Πριν λίγες ώρς πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αιγές στην πόλη της Βέροιας, σύσκεψη με συντονιστές μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και παρουσία αγροτών της περιοχής της Ημαθιάς, γειτονικών νομών καθώς και από τη Λάρισα, με θέμα συζήτησης τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου και τις εισοδηματικές ενισχύσεις (εμπάργκο) λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων.
Οι περισσότεροι ομιλητές έναναν λεπτομερή αναδρομή των γεγονότων έως σήμερα και αναφέρθηκαν σχετικά με τη μορφή που θα έχουν οι αντιδράσεις τους.
Ακούστηκαν απόψεις όπως η κάθοδος αγροτών στην Αθήνα και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε κάθε νομό την ίδια ημέρα καθώς και διαμαρτυρία στις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά πάρθηκε η απόφαση - θα γίνουν και ανακοινώσεις με περαιτέρω πληροφορίες από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και ενώ υπάρχει προγραμματισμένη παρουσία του Πρωθυπουργού σε γνωστό ξενοδοχείο.


Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΑΔΕ: Πληρωμή 202 εκ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- ΥΠΑΑΤ: Καμία χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων για την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό ενόψει Πάσχα
- Champions League: Από πέντε έως επτά οι ομάδες της Premier League
- Απαγόρευση Αλιείας στα εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ημαθίας για το Έτος 2026
- ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ για ζημίες του 2025











