Αποζημιώσεις από παγετό, ΠΣΕΑ , ενστάσεις κ.α. στην συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γ. Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ.Γιώργος Αμανατίδης αναφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:
Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα που αφορούν στο Ν. Κοζάνης:
1. Η ανάγκη εγκατάστασης συστήματος γεωργικών προειδοποιήσεων στην περιοχή του Ν. Κοζάνης. Οι οδηγίες του ΕΛΓΑ για τις καλλιεργητικές φροντίδες καθώς και για τα ραντίσματα θα πρέπει να στηρίζονται στα δεδομένα της περιοχής και όχι γειτονικών Νομών με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το χρόνο των επεμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το κόστος παραγωγής.
2. Τα τοπικά αντιχαλαζικά συστήματα για τα οποία προηγήθηκε ενημέρωση βρίσκονται σε φάση έγκρισης (προηγούμενη ενημέρωση ΕΔΩ)
3. Οι φάκελοι που κατατέθηκαν για προμήθεια αντιχαλαζικών διχτύων, μετά και την τελευταία παράταση υποβολής στοιχείων, θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος της άνοιξης 2022.
4. Συζητήθηκε η διαδικασία αποζημίωσης των ΠΣΕΑ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Προκαταβολές για τους ανοιξιάτικους παγετούς: ψιθυριστά και αναμονή για Οκτώβριο
- Μήνυμα του Βουλευτή Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης κ. Κοτίδη Βασιλείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
- Είσαι Αγρότης; - Πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων με μόλις 40€
- Θερμοκηπιακές καλλιέργειες: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025
- Παραβίασαν τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και συνελήφθησαν