Μεγάλη καθυστέρηση της συγκομιδής των πρώιμων φρούτων στην Ισπανία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η έναρξη της συγκομιδής των πρώτων Ισπανικών φρούτων (πυρηνόκαρπα) αναμένεται να καθυστερήσει για 7 έως 10 ημέρες . Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια ανθοφορίας, η συγκομιδή έχει καθυστερήσει για τις πρώτες παρτίδες βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων, και κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρξει ανάλογη καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων προς κατανάλωση.
Δεδομένου ότι η Νότια Ευρώπη έχει επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες (βαρύς χειμώνας), πιθανότατα να υπάρξει μη επαρκής ποσότητα φρούτων τις τρεις πρώτες εβδομάδες της σεζόν στην αγορά.
Να σημειώσουμε ότι η περιοχή της Μούρθια - μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για την παραγωγή φρούτων - έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα.
Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν λιγότερες ποσότητες φρούτων από ότι συνήθως, γι΄ αυτό οι τιμές πρέπει να είναι πολύ υψηλότερες από πέρυσι.
Πηγή:freshplaza.es
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πρόταση Βοργιάδη για ευρεία σύσκεψη φορέων στη Βέροια για τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου παρουσία του ΥΠΑΑΤ
- Η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους πόρους στη νέα ΚΑΠ σε μια δύσκολη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση
- Να σταματήσουν οι βεβαιώσεις χρεών αγροτών προς τους ΤΟΕΒ
- Ανδριανός στο Συνέδριο «Κληρονομήματα 2» στο Αγρίνιο: Η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός και ο πολιτισμός μοχλοί βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Επίσκεψη στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αλμωπίας»











