Χρ. Καλογήρου: περιβαλλοντικό έγκλημα τα δηλητηριασμένα δολώματα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο 4 ερευνητικών προγραμμάτων LIFE (ARCPROM, BalkanDetox, Ζωή για τον ΑΣΠΡΟΠΑΡΗ, Bonelli Eastmed) μίλησε σήμερα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Χριστιάνα Καλογήρου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο καθιέρωσης της 22ας Φεβρουαρίου ως «Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».
Η κα. Καλογήρου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που απειλεί την άγρια ζωή και τα παραγωγικά ζώα, με παράλληλο κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία, καθόσον για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται τοξικές δραστικές ουσίες φυτοφαρμάκων, οι οποίες ενίοτε είναι και απαγορευμένες.
Σε θεσμικό επίπεδο είναι σαφές ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται σχέδιο ΚΥΑ, ώστε μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το ΥπΑΑΤ, να καθοριστεί ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο καταπολέμησης της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Μας συνδέει όλους το κοινό μας όραμα, ο κοινός μας στόχος για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε συνθήκες προστασίας της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θα ξαναδώσεις Πανελλήνιες; Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια-Κέντρο είναι εδώ για τη δεύτερη προσπάθεια!
- Ξεκινά η διαδικασία για τη στήριξη με 50 εκατ. ευρώ των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό του 2025
- Ανακοίνωση από την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- Με 53 συμμετοχές η Freskon Greece στη Fruit Attraction 2026 στη Μαδρίτη
- Δρόμος προς τη βιοποικιλότητα COP17 και COP31 για το κλίμα: Οι δήμοι και οι περιφέρειες παροτρύνουν την ιρλανδική Προεδρία της ΕΕ να αναγνωρίσει τις προσπάθειές τους










