Με 860 + 400 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στο ΥπΑΑΤ πραγματοποιήθηκε τρίωρη σύσκεψη των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, με εκπροσώπους του Συντονιστικού της Πανελλαδικής των Αγροτών.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος και οι ΓΓ του ΥπΑΑΤ κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστας Μπαγινέτας.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε:
«Ο πρωτογενής τομέας της χώρας, οι αγρότες μας, βιώνουν ιδιαίτερα την εξωγενή ενεργειακή κρίση αυτή τη χρονική περίοδο.
Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η Κυβέρνηση αποδεδειγμένα συμπαραστάθηκε με μια σειρά στοχευμένων μέτρων.
Σήμερα, συνεχίζουμε με ευαισθησία να στεκόμαστε αρωγοί, ανακοινώνοντας μια νέα σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που απαντούν στις επείγουσες ανάγκες.
Στηρίζουμε έμπρακτα με ένα συνολικό ποσό παρεμβάσεων της πολιτείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ, το οποίο αθροίζεται στα 400 εκατ. για αποζημιώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης.
Πάντοτε με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφουγκραζόμαστε, μετράμε, στηρίζουμε, σεβόμαστε τον αγώνα, συνεργαζόμαστε, προωθούμε λύσεις, παρεμβαίνουμε θεσμικά, δρούμε γρήγορα.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση συνολικά θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του Έλληνα αγρότη.
Όπως κάναμε στην πανδημία, όπως κάναμε στις φυσικές καταστροφές, όπως κάνουμε τώρα.
Σε κάθε μορφής πρωτογενούς παραγωγή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όσο απαιτηθεί».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ποικιλία νεκταρινιάς που έχει κατακτήσει την ελληνική αγορά με τα χαρακτηριστικά της - Διάθεση δενδρυλλίων από τα Φυτώρια Μίλης
- Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους σε κλάδους αιχμής
- Τσιάρας από τη ΔΕΘ: Δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης όσοι πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τα επιστρέψουν
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο: Η Ομάδα Μεγαλώνει – Καλωσορίζουμε νέους Καθηγητές στο Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο!
- Ανδριανός στην παρουσίαση των δράσεων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη: «Η έρευνα και η καινοτομία είναι κλειδί για τον πρωτογενή τομέα»