Ποιοι θα συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα από την 1η Ιουνίου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του Φορέα (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες).
Από την 1η Ιουνίου ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν:
- Όλοι οι μη μισθωτοί που δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ
- Όλοι οι μη μισθωτοί που παρόλο που έχουν οφειλές τις έχουν ρυθμίσει
Υπενθυμίζεται πως κατ’ εξαίρεση για φέτος, δίνεται η δυνατότητα παράτασης ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους μη μισθωτούς χρωστούν, εφόσον έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.
Τέλος, από την 1η Ιουνίου 2022 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά-χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα- στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η 1η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης οίνου, που καταστρέφεται από τις εκριζώσεις: «Είμαστε οι πρώτοι που σταματάμε μια ονομασία προέλευσης. Οι τελευταίοι, δεν είμαι σίγουρος»
- Κεραμέως στον ANT1: Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για ορεινές και νησιωτικές περιοχές
- ΑΑΔΕ: Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα - Απλοποιήσεις και Βελτιώσεις
- Αυτοί είναι στις πρώτες αγωνιστικές οι κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη
- Εμπόδια στις δηλώσεις ΟΣΔΕ εν μέσω συγκομιδής για τους αγρότες στο Πήλιο - Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις










