Χαλάζι έπληξε καλλιέργειες ροδάκινων, νεκταρινιών, αμπελιών και κερασιών σε περιοχές της Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στην Ημαθία αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στις περιοχές του Τρίλοφου, Πατρίδας και Φυτειάς έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πάνω από 5000 στρέμματα όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι των παραπάνω περιοχών.
Στις 4 το μεσημέρι, ξεκίνησε να πέφτει χαλάζι μεγέθους φουντουκιού, έχοντας διάρκεια περίπου 10 λέπτων και προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες ροδάκινων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων, κερασιών και αμπελιών.
Όπως μας ανέφεραν παραγωγοί, το μέγεθος των ζημιών θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρας και αναμένουν από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε αναγγελία και να επισπεύσουν γενικότερα οι διαδικασίες, έτσι ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο, καθώς σε αρκετές καλλιέργειες έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων και λόγο και της αύξησης του κόστους παραγωγής, έντονο είναι το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.
Β.Χ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΕΕΚΕ: Μόνο η διαφάνεια στην αγορά μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια
- Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον ΤΟΕΒ Καρυώτισσας
- Renault Trucks T 01 Racing: Η νέα ειδική έκδοση στα μεταχειρισμένα φορτηγά
- Mundial 2026: Οι 20 που έχουν προκριθεί και οι 92 που έχουν αποκλειστεί
- Ανδριανός στο Olympia Forum VI: «Η βιωσιμότητα και η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα»