Απ. Βεσυρόπουλος: «Συνάντηση στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος για την απορρόφηση των συμπύρηνων ροδακίνων»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη, του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. κ. Κώστα Αποστόλου και του Αντιπροέδρου της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρήστου Γιαννακάκη με θέμα την διαχείριση του συμπύρηνου ροδακίνου.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του για την εμφανιζόμενη προβληματική απορρόφηση καθώς και για το επίπεδο της τιμής της πρώτης ύλης.
Από τη συνάντηση προέκυψε ότι παρά τα υπάρχοντα προβλήματα (από την έλλειψη εργατικού δυναμικού) η Βιομηχανία θα απορροφήσει το σύνολο της διαθέσιμης ποσότητας σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. υποστήριξε την τιμή που εξαγγέλθηκε με δήλωση του την 20/12/21 για 0,33-0,35€ ανά κιλό.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών ζήτησε να τηρηθεί από τις Βιομηχανίες η ανακοινωθείσα τιμή της Ε.Κ.Ε. των 0,33-0,35€ ανά κιλό και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα των εργοστασίων για την απορρόφηση του συνόλου της ποσότητας των ροδακίνων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ιωάννινα: Σύσκεψη Αγροτών για ΟΠΕΚΕΠΕ και απώλειες στην παραγωγή
- Σέρρες: Ιατροδικαστικά ευρήματα για ηλεκτροπληξία και πνιγμό στον 10χρονο
- Τέσσερις προτάσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για νέα αγροτική οδοποιία του Δήμου Βέροιας
- ΥΠΑΑΤ: Κοινός στόχος ένα πιο αξιόπιστο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα πιστοποίησης για τα βιολογικά προϊόντα
- Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη ζητούν οι Συμβασιούχοι Γεωπόνοι











