Εκτενές ρεπορτάζ του Γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF για τις δραστηριότητες δεξαμενόπλοιων στον Λακωνικό Κόλπο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέσαμε για τις δραστηριότητες εντός του Λακωνικού κόλπου και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, το Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF πραγματοποίησε και παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τρίτη 16 Αυγούστου.
Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι ανησυχείς αλιέων, ξενοδόχων, περιβαλλοντικών οργανώσεων. Γίνεται αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας μεταφόρτωσης πετρελαίου ship to ship operation (StS) που πραγματοποιείται.
Στην κάμερα του γερμανικού καναλιού αναλύω τους κινδύνους για τον Λακωνικό κόλπο που περιλαμβάνει προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Ελαφόνησο, εκβολές του Ευρώτα και Μάνη.
Οι τοπικές αρχές, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι τοπικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να πάρουν θέση.
Ένα ενδεχόμενο ατύχημα μέσα στον κλειστό κόλπο με την αργή ανανέωση υδάτων θα σημάνει περιβαλλοντική καταστροφή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ρεπορτάζ και την παρέμβασή μου: https://www.zdf.de/nachrichten/wirtschaft/sanktionen-oeltanker-ukraine-krieg-russland-100.html
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
- Εντυπωσιακή η Παρουσία της New Holland στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου 2025
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: Ανασκόπηση ενός πρωτοποριακού Έργου για τον Γεωργικό Τομέα