Μπαρτζώκας: Εντός του επόμενου διαστήματος οι ανακοινώσεις, για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στις αμέσως επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης για τις βροχοπτώσεις Ιουνίου, Ιουλίου & Αυγούστου, κατόπιν της ολοκλήρωσης της σύσκεψης στο ΥΠΑΑΤ, παρουσία των Βουλευτών Ημαθίας-Πέλλας, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού, αρμόδιου για τις κρατικές ενισχύσεις, κ. Χ. Τριαντόπουλου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.
Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης αναφορά στην έκταση των ζημιών, στις ποικιλίες συμπύρηνων- επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν και στο μέγεθος της απώλειας του εισοδήματος που υπέστησαν οι τοπικοί παραγωγοί. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έθεσε τις διαστάσεις της εκτιμητικής διαδικασίας, ανακοινώνοντας ότι επίκειται η ολοκλήρωση της, που θα αποσαφηνίσει το πραγματικό μέγεθος της ζημίας αλλά και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης.
Από την πλευρά του, ο Τάσος Μπαρτζώκας αποτύπωσε στους Υπουργούς ρεαλιστικά την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας, ζητώντας να υπάρξει μια συνολική λύση αποζημιώσεων, που θα αποκαταστήσει ικανοποιητικά και δίκαια την απώλεια εισοδήματος των αγροτών, λαμβάνοντας υπόψιν τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τη φετινή χρονιά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βόρεια Πιερία: η Τοσκάνη της Ελλάδος
- Τάσος Μπαρτζώκας: Νέο Ασθενοφόρο για το Σταθμό ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας
- 20 νέα μέτρα θωράκισης της κτηνοτροφίας προτείνει η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου της Ευλογιάς
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά (21 – 27 Νοεμβρίου 2025)
- Προσωρινή Μη διαθεσιμότητα Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας e-ΕΦΚΑ «Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας σε Έμμεσα Μέλη»











