Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες κερασιών, αμπελώνων,ελαιώνων και κηπευτικών προκάλεσε το χαλάζι στην Ισπανία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ακόμη μια σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε ορισμένες περιοχές της Βαλένθιας κατά την περασμένη Κυριακή, 27 Μαΐου και κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της χτεσινής μέρας(28 Μάη) προκαλώντας ζημιές διαφόρων βαθμών στον τομέα της γεωργίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Ένωση Αγροτών της Βαλένθια (AVA-ASAJA).
Η συνολική έκταση που επλήγη από τις χαλαζοπτώσεις ανέρχεται σε περισσότερα από 1100 στρέμματα.
Οι καλλιέργειες που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις του χαλαζιού είναι οι αμπελώνες, οι ελαιώνες, τα κεράσια και κάποια λαχανικά. Η πρώκτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές έως 50% σε εκμεταλεύσεις ελιάς και πάνω από 80% σε αγροτεμάχια με κερασιές.
Επίσης ζημιές προκλήθηκαν και στα κηπευτικά αφού το χαλάζι είχε μέγεθος σχεδόν μιας μπάλας του πινγκ-πονγκ.
Τα επίπεδα των ζημιών στους αμπελώνες κυμαίνονται μεταξύ 15% και 20% της μελλοντικής συγκομιδής σταφυλιών.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League
- Η IMCHEM – MANTIKOS δίπλα στον παραγωγό: Ο Μιχάλης Μαντήκος μιλά στον Χρήστο Βοργιάδη
- «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΟΚ από το UEFA Europa League
- Ευχαριστήριο Δήμου Βέροιας σε φορείς και συλλόγους για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑ» 2026
- Νέα βόμβα για ΟΠΕΚΕΠΕ - Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παρακάμπτει το Άρθρο 86, στόχος 100.000 ΑΦΜ - Δηλώσεις Προέδρου ΠΟΓΕΔΥ στο BN TV











