Συγκρατημένοι οι Ιταλοί για τη φετινή παραγωγή κερασιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αύξηση της προσφοράς παρουσιάζεται στα Ιταλικά κεράσια με πολλές ποικιλίες να βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης με την αγορά να είναι κορεσμένη.
Στα κέντρα αγροτικών τροφίμων τα πράγματα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις διακριτά - καλά για φρούτα υψηλής ποιότητας - ανεπαρκή σε άλλα.
Η μέση ποιότητα είναι επαρκής, παρά τα προβλήματα που προκαλούνται από τον άνεμο στην Απουλία και πολλές βροχές στη Βόρειοκεντρική Ιταλία, οι μικρές πωλήσεις και η κατανάλωση βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο λόγω των βροχοπτώσεων που μειώνουν την επιθυμία για κεράσια .
Οι τιμές χονδρικής, προσθέτει η Marrapese, "κυμαίνοντα μεταξύ τουλάχιστον 2,50 ευρώ και 6 ευρώ από τα καλύτερα κεράσια Ferrovia, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της γκάμας μας".
Την Τρίτη στη αγορά Vignola , μια ποικιλία εισήχθη με τιμη 6-7 ευρώ ανά κιλό, σύμφωνα με τις τιμές της Samba IGP.
Στην αντίθετη πλευρά, οι χαμηλότερες τιμές ήταν αυτές του Bigarreau, μεταξύ 1,80 και 3 ευρώ.
Το εύρος για την ίδια ποικιλία στην έκδοση Igp ήταν αντίθετα μεταξύ 3 και 5 ευρώ.
Χαμηλές τιμές στην περιοχή Μπάρι και φόβος για το υπόλοιπο της σεζόν.
Πηγή:italiafruit.net
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινά το πρόγραμμα ενίσχυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών – Στα 600 εκ. με υπερδέσμευση και ιδιωτική συμμετοχή ο συνολικός Προϋπολογισμός
- Σε πανστρατιά για τη λειψυδρία κάλεσε πολίτες και φορείς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου
- Παράδοση New Holland T4.90F & TERRA DIAS PRO 2000 στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής | Δες τα χαρακτηριστικά τους!
- Θλιβερή η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας που τερματίζει στην… Έδεσσα!
- Δες πώς να ενισχύσεις το ριζικό Σύστημα και να αξιοποιήσεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους!