Γιατί η διαδικασία πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr ; - Απάντηση ΥπΑΑΤ στην Ολυμπία Τελιγιορίδου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η ένταξη της διαδικασίας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr διασφαλίζει τη διαφάνεια και το έγκαιρο των πληρωμών προς τους αγρότες, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου.
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η ακύρωση, μετά από προσφυγές, της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από το 2021 και η συνέχιση της εκκρεμότητας, δημιούργησε κινδύνους για την έγκαιρη πληρωμή των αγροτών.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δημιουργώντας την υποδομή για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ. Στη συνέχεια προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση των πληρωμών ζητήθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), η παροχή σύμφωνης γνώμης για την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για την παροχή του λογισμικού (πηγαίου κώδικα) της ΕΑΕ έτους 2022.
Η επιλογή αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία και έχει ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πέτυχε να πληρωθούν εφέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, 630.000 δικαιούχοι, προκαταβολή της ΕΑΕ ύψους 650 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε στην κυρία Τελιγιορίδου ότι και πέρσι είχε ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία αλλά δεν υπήρξε καμία όχληση από τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς γιατί αφορούσε άλλη εταιρεία.
Τελικός σκοπός της διαδικασίας που ακολουθείται είναι να τελειώσει η εξάρτηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από οποιαδήποτε εταιρεία και να πληρώνονται οι αγρότες έγκαιρα με τρόπο δίκαιο και απόλυτα διαφανή.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επιστολή ΕΘΕΑΣ στην ΑΑΔΕ για καθυστερήσεις πληρωμών ΠΑΑ και ανάγκη άμεσης εκχώρησης αρμοδιοτήτων
- Φυλάκιση 6 μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό
- Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τις θεομηνίες “Daniel” και “Elias” όπως οι πληγέντες από τις επιζωοτίες
- Κρήτη: Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ για την ελαιοκαλλιέργεια και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Ροδακινιά











