Στο δρόμο οι αγρότες παλεύοντας για την επιβίωση , σε γιορτές και βασιλόπιτες οι βουλευτές
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Γράφει ο Χρήστος Βοργιάδης
Την μία γκάφα μετά την άλλη το ΥΠΑΑΤ (72 ευρώ / στρέμμα , ανακοίνωση εξευτελιστικών ποσών για τις ζημιές από βροχοπτώσεις κ.α.) , στα μπλόκα οι αγρότες της Ημαθίας , δεν προλαβαίνουν να κόβουν βασιλόπιτες οι βουλευτές της ΝΔ.

Μάλιστα οι κυβερνητικοί , αντί να αφουγκράζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές της υπαίθρου, αυτοί που παράγουν και εφοδιάζουν την αγροδιατροφική αλυσίδα για να μην τους λείψει τίποτα , εκεί στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο, την ώρα που οι αγρότες δίνουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες , στην καρδιά του χειμώνα, μάχη για την επιβίωση , αυτοί επιλέγουν να βρίσκονται σε γιορτές και πανηγύρια.
Συγκεκριμένα , χτες του Αγίου Τρύφωνος , προστάτη των αγροτών, επέλεξαν να παραβρεθούν στη γιορτή που έστησαν οι συνεταιρισμοί της Νάουσας, την ώρα που οι αγρότες πραγματοποιούσαν με τη συμμετοχή του εμπορικού συλλόγου Βέροιας , των επαγγελματιών και των εκπαιδευτών σχολών οδηγών Βέροιας , κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης
Επίσης, οι αγρότες πέραν της απόμακρης στάσης των κυβερνητικών βουλευτών, ένιωσαν και την απόσταση που κρατούν οι συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπου κάποιοι ολίγοι εκ των διοικούντων συλλογικών σχημάτων, έχουν επισκεφτεί τα μπλόκα τους και συμπαρίστανται στον αγώνα τους, για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.
Μα ούτε ένα μήνυμα ενημέρωσης των μελών τους για συμμετοχή στα μπλόκα και την κινητοποίηση; μήπως είναι αντίθετοι και δε συμφωνούν με τα αιτήματα που θέτουν οι αγροτικοί σύλλογοι; δε νομίζω.
Αλλά πάλι, να μην βγάζει ούτε ένας εξ αυτών , μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, είτε για κάποια λάθος πληρωμή , όπως για παράδειγμα αυτή από το αποθεματικό κρίσης ή για το μέχρι τώρα εμπαιγμό από την κυβέρνηση σχετικά με τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη των συνεταιρισμών είναι αγρότες και αυτοί που επιλέγουν να τους εκπροσωπούν στα διοικητικά συμβούλια , νομίζω και αυτοί αγρότες!
Τέλος τι να πει κανείς για τους κομματικοποιημένους συνδικαλιστές, που ανάλογα ποιος είναι κυβέρνηση επιλέγουν να αντιδρούν ή όχι, επικαλούμενοι ότι εκπροσωπούν τους αγρότες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι αρκετά βαθιά χωμένοι στους κομματικούς μηχανισμούς, έχοντας μάλιστα και θεσμικούς ρόλους.
Και μετά περιμένει ο αγρότης του μόχθου , να αποδώσει καρπούς ο ιδρώτας του.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 και προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
- Δάνης Τζαμτζής: «Ένας μεγάλος αγώνας δικαιώνεται με την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στην Π.Ε. Πέλλας»
- fertinow.gr - Έλληνας γεωπόνος έφτιαξε την πρώτη πλατφόρμα αυτόματου υπολογισμού λίπανσης για την ελιά
- Πώς θα γίνει η πληρωμή αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα παρά τα ζητήματα ΚΑΕΚ – Διευκρινιστική εγκύκλιος
- Θέλεις το Παιδί σου να Διαβάζει Σωστά και Οργανωμένα στο Γυμνάσιο; Αυτό είναι το Πρόγραμμα που Χρειάζεται














