Τέλος της βδομάδας η πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ λίγων ημερών και μετά τις δηλώσεις του ΥπΑΑΤ, τέλος της εβδομάδας (Πιθανότερη ημερομηνία Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου) θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ περίπου 110 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα.
Το 95% και ίσως παραπάνω των χρημάτων θα διατεθούν για τις ζημιές από παγετούς , χαλάζια, βροχοπτώσεις , που συνέβησαν το παραγωγικό έτος 2022, και ίσος λιγότερα από το 5% για κάλυψη ζημιών του προηγούμενου έτους.
Σίγουρα θα συμπεριλαμβάνονται στην πληρωμή , ζημιές που τα πορίσματα έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του ΕΛΓΑ αλλά και όσα έχουν κοινοποιηθεί.
Πάντα , με την προϋπόθεση να έχουν καταβάλει οι παραγωγοί τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον οργανισμό, τουλάχιστον 5-8 εργάσιμες μέρες νωρίτερα της πληρωμής.
Β.Χ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- "Νέες άδειες φύτευσης αμπελιών για το 2026": Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι παραγωγοί
- Λάρισα: Γεωργικές προειδοποιήσεις ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια
- Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων την Πέμπτη στον Παλαμά
- Μουντιάλ 2026: Οι 17 με εισιτήρια τελικής φάσης, οι 79 που έχουν αποκλειστεί, η κλήρωση και τα τουρνουά play-off
- Η ΝΗΣΟΣ στις κορυφές του κόσμου: Νέα διεθνής αναγνώριση στα World Beer Awards 2025 - Από την Τήνο, στο παγκόσμιο στερέωμα της ζυθοποιίας