Η Κυβέρνηση οδηγεί την Ελληνική Κτηνοτροφία, στα όρια του αφανισμού
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Γράφει η Καρασαλίδου Μαρία, Υποψήφια Βουλευτής της Πατριωτικής Ένωσης Ν.Ημαθίας
Η διεύρυνση του «καλαθιού» με την προσθήκη αμνοερίφιων ευνοεί περισσότερο της μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, εις βάρος των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών οι οποίοι διακινούν το 80% της εγχώριας παραγωγής κρέατος.
Σχετικά με τις ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων όσον αφορά την ένταξη αμνών και εριφίων στο καλάθι του νοικοκυριού με χαμηλότερη τιμή, ναι μεν είναι ένα μέτρο για να αγοράσει το καταναλωτικό κοινό φθηνότερα το αρνί και το κατσίκι αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος με την έλλειψη κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών να προκύψουν φαινόμενα αισχροκέρδειας εις βάρος καταναλωτών και κτηνοτρόφων.
Τη στιγμή μάλιστα που οι κτηνοτρόφοι βάλλονται από παντού με τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, βγάζοντας το κόστος παραγωγής εκτός ελέγχου.
Οι δηλώσεις του υπουργού συνιστούν κρατικό παρεμβατισμό, ωθώντας μεγάλες ομοειδείς επιχειρήσεις σε αθέμιτες συμπράξεις για διαμόρφωση ενιαίας τιμής πλήττοντας έτσι τον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά και τα ασθενέστερα στρώματα.
Δεδομένου ότι η χώρα είναι ελλειμματική, με παραγωγή που καλύπτει μόνο το 50% των αναγκών μας σε γάλα και λίγο κάτω από το 30% σε κρέας. Δεν έχει τεθεί ως στόχος η αύξηση της εγχώριας παραγωγής, όχι μόνο από την σημερινή Κυβέρνηση αλλά και από τη προηγούμενη Κυβέρνηση.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πληρωμές ύψους 2.373.965.473,12 ευρώ σε 4.256.353 δικαιούχους για την περίοδο 24 έως 28 Φεβρουαρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Φορολογικές δηλώσεις: Κερδισμένοι και χαμένοι
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025
- Σκέφτομαι να καλλιεργήσω Καρύδια: Τι να προσέξω?
- Νοσοκομειακοί γιατροί Ημαθίας: 28 Φλεβάρη: Με γνήσια συνείδηση για πραγματική ανατροπή!