Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι σε κερασοκαλλιέργειες στον Αρχάγγελο Πέλλας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Το φαινόμενο της χτεσινής κακοκαιρίας δεν περιορίστηκε μόνο σε περιοχές της Ημαθίας(Δείτε ΕΔΩ) αλλά έπληξε και τα ορεινά του όμορου νομού της Πέλλας και συγκεκριμένα καλλιέργειες με κερασιές στον Αρχάγγελο.
«Περίπου 1000 στρέμματα με κερασιές καταστράφηκαν από τη χτεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Αρχάγγελου» δήλωσε στην imathiotikigi.gr ο παραγωγός Δρένος Διονύσης και συνέχισε «Το χαλάζι έπεφτε για περισσότερο από 10 λεπτά και είχε μέγεθος φουντουκιού με το τοπίο να μοιάζει χιονισμένο. Επικοινωνήσαμε με το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας και μας διαβεβαίωσαν ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει αναγγελία για να υποβάλουμε δηλώσεις ζημιάς.»
Τέλος ο κ. Δρένος πρόσθεσε” Η πολυήμερη κακοκαιρία , λόγω των βροχοπτώσεων , είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση φύτευσης πατάτας στα χωράφια της γύρω περιοχής καθώς με τη συγκράτηση νερών δεν κατέστη εφικτό».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κλείνουν την Παρασκευή 28/2 τα καταστήματα εστίασης Βέροιας και συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση
- Πληρωμές ύψους 2.373.965.473,12 ευρώ σε 4.256.353 δικαιούχους για την περίοδο 24 έως 28 Φεβρουαρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Φορολογικές δηλώσεις: Κερδισμένοι και χαμένοι
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025
- Σκέφτομαι να καλλιεργήσω Καρύδια: Τι να προσέξω?