Επικοινωνία Φρ. Καρασαρλίδου με υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και διοικητή ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα ροδάκινα και νεκταρίνια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Ζήτησε να σταλεί κλιμάκιο από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΑ ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της ζημίας. Τόνισε ότι δεδομένου ότι επικράτησαν παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τις περσινές βροχοπτώσεις θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση από το Υπουργείο και αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.
Με βάση τα μηνύματα από συνεταιρισμούς και αγρότες του νομού, την καταρχήν εικόνα του τοπικού ΕΛΓΑ αλλά και την επιτόπια παρουσία της συνεργάτιδος της Καλιάνη Κυριακής (γεωπόνος) σε συνεταιρισμούς και κτήματα των περιοχών Μελίκης Αλεξάνδρειας, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου Νάουσας, προκύπτει ότι οι συνεχείς βροχοπτώσεις δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στις ποικιλίες που συγκομίζονται αυτόν τον καιρό σε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια όπως είναι τα Royal Glory, Royal Summer, Big Top, Caltesse(Καλτέζι) κα.
Ήδη κλιμάκια του Τοπικού ΕΛΓΑ κάνουν διερευνητικές επισκέψεις σε χωράφια του νομού ώστε να διαπιστωθούν οι συνέπειες των βροχοπτώσεων και των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών στις συγκομιζόμενες επιτραπέζιες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Naoussa Street Food Festival-Wine Edition 2026»
- Βελβεντός Κοζάνης: Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες
- Μπάσκετ- Άρης : Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα αφίξεων των ξένων
- Μεταφορά ημέρας λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Νάουσας
- Κανένα παιδί δεν θυμάται μόνο τι διδάχθηκε - Θυμάται ποιος πίστεψε σε αυτό










