Μπαρτζώκας Τ. : Άμεσες ενέργειες για αποζημίωση βροχοπτώσεων από τον ΕΛΓΑ χωρίς άλλα ψέματα και υπεκφυγές
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η καταστροφή που προκλήθηκε, στο σύνολο των καλλιεργειών, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, είναι μεγάλη και στις περισσότερες περιπτώσεις ολοκληρωτική. Ιδιαίτερα όμως τα κεράσια που είχαν πληγεί και από προηγούμενες βροχοπτώσεις δέχτηκαν το τελειωτικό χτύπημα, ενώ τα ροδάκινα σαπίζουν στα χωράφια και η μονίλια θερίζει.
Για άλλη μια φορά ο πλούτος του Νομού μας καταστρέφεται. Από την επαφή που είχα τις προηγούμενες ημέρες με αγρότες και συνεταιρισμούς από διάφορες περιοχές της Ημαθίας, διαπίστωσα ότι οι αγρότες μπροστά σε μια ακόμη καταστροφή, βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ νιώθουν απροστάτευτοι από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και του κ. Αποστόλου τα τελευταία τρία χρόνια .
Ο εμπαιγμός όμως κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει.
Οι παραγωγοί είναι ακόμη απλήρωτοι για τις περσινές βροχοπτώσεις και σήμερα βιώνουν ξανά την καταστροφή.
Οι παραγωγοί πληρώνουν τον ασφαλιστικό τους φορέα, τον ΕΛΓΑ, και ο ασφαλιστικός αυτός Οργανισμός οφείλει να τους αποζημιώνει! Γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που ορίζει ρητά ότι οι ζημιές από βροχοπτώσεις καλύπτονται ασφαλιστικά!
Κι αυτό να γίνει άμεσα με τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς άλλα ψέματα και υπεκφυγές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Kinsen Βραβεύθηκε από την ICAP CRIF ως True Leader 2024
- Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα - Ιδιωτική επένδυση 308 εκ. ευρώ - Υλοποίηση έως το 2027
- Η πολύτιμη συμβολή του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λάρισας στη διαχείριση της ευλογιάς
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: 450.233 ζώα έχουν θανατωθεί - 1.985 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα
- Κίνηση των οχημάτων προς την Αθήνα από δύο λωρίδες και από τρεις προς τη Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων











