Ενημέρωση ΕΛΓΑ για τις Πρόσφατες Βροχοπτώσεις - Αρνείται να αποζημιώσει τους ροδακινοπαραγωγούς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αν και αναγνωριζει ο ΕΛΓΑ ότι έχει υπάρξει ζημιά από τις φετινές βροχοπτώσεις στα ροδακινα και νεκταρίνια, τις θεωρεί όμως έμμεσες και μη αποζημιώσιμες.
Δείτε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ
Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και των Υποκαταστημάτων ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, Βέροιας και Κοζάνης διενήργησαν επισημάνσεις σε πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άμεσες ζημιές καλυπτόμενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως BlackDiamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών.
Για τις ζημιές αυτές υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, με ικανό αριθμό γεωπόνων εκτιμητών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.
Επίσης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»
- Συμφωνία ΕΕ–Mercosur: Η σιωπή των αμνών στο ΥπΑΑΤ και η υπονόμευση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής
- Μια ωραία πρόταση για τις ημέρες των Χριστουγέννων - Συνταγή του Παππού
- Πέρασε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ











