Εργάτες Γης: Συνάντηση Τσαβδαρίδη και Γιαννακάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Την περαιτέρω βελτιστοποίηση αλλά και επιτάχυνση των διαδικασιών μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος του εργατικού δυναμικού που χρειάζεται ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα, συζήτησαν χθες (17/10) με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Χρήστος Γιαννακάκης σε συνάντηση που είχαν μαζί του στο Υπουργείο.
Συνεχίζοντας των κύκλο συναντήσεων με τους συναρμόδιους Υπουργούς για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, που περιελάμβανε συναντήσεις με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι δύο άνδρες επισήμαναν την ανάγκη αύξησης του προσωπικού στις ελληνικές προξενικές Αρχές, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός διεκπεραίωσης των διαρκώς αυξανόμενων αιτήσεων εργαζομένων που υποβάλλονται.
Επιπροσθέτως τέθηκε και το ζήτημα της βελτιστοποίησης των διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες ούτως ώστε να είναι λειτουργικές και να διευκολύνουν την πρόσκληση εργατικού δυναμικού.
Ο κ. Γεραπετρίτης, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και θετική διάθεση ανταπόκρισης τα αιτήματα, και ζήτησε τις προτάσεις των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των τροποποιήσεων που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να τις εξετάσει διεξοδικά και να προχωρήσει μετέπειτα στα απαραίτητα βήματα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα - Δείτε ποιους αφορούν
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα










