Καρδίτσα: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν τους αγρότες να ανέβουν με τα τρακτέρ τους στον Ε65
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Λεκτική ένταση σημειώθηκε μεταξύ Αγροκτηνοτρόφων του Νομού Καρδίτσας και δυνάμεων της Αστυνομίας, αφού δεν τους επιτράπηκε η άνοδος στον Ε65 με τρακτέρ προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει όλες τις εισόδους του Ε65 με τον δρόμο να παραμένει κλειστός για περισσότερες από τρεις ώρες. Οι αγρότες δεν δέχθηκαν να ανέβουν στον Ε65 πεζοί, αφού όπως ανέφεραν τα τρακτέρ είναι το εργαλείο δουλειάς και επιβίωσης.

Ζητούν, πέραν απο την επίλυση των στεγαστικών ζητημάτων, αποζημίωση στο 100% των ζημιών, 300 ευρώ ανά στρέμμα σε καλαμπόκι και βαμβάκι, 350 ευρώ ανά ζωο. Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες καλλιέργειες και στα μελισσοσμήνη οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Επίσης, μεταξύ άλλων αιτημάτων, ζητούν να μην ισχύσουν οι δεσμεύσεις από τη νέα ΚΑΠ.


Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Λάρισα, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν από την Καρδίτσα φορείς, σωματεία, και πολιτες
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ισοζύγιο Πληρωμών: Σημαντική μείωση του ελλείμματος τον Ιούνιο- Αύξηση 27,5% των εξαγωγών
- Τζάκρη: «Κόλαφος η φετινή χρονιά για το σύνολο των δενδροκαλλιεργειών - Η κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους»
- ΠΟΓΕΔΥ: Η προστασία των ελεγκτών δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή της Διοίκησης αλλά υποχρέωση
- Ανδριανός: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα υλικά δακοκτονίας 2026–2028 και ξεκίνησαν ήδη οι παραδόσεις
- Πριν επιλέξετε φροντιστήριο , κάντε πρώτα στον εαυτό σας αυτές τις 5 ερωτήσεις










