Με τρακτέρ, αυτοκίνητα και λεωφορεία, στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα οι αγρότες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Την κάθοδό τους στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, την προσεχή Τρίτη, με τρακτέρ, αυτοκίνητα και λεωφορεία, αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας κλιμακώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.
Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελπίδα Κουτσογιάννη, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.
Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.
Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.
Πηγή:ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- BIOS Hub και GAIA Hub: Δύο νέοι κόμβοι για τη βιώσιμη γεωργία στην Κυνουρία
- Τραγωδία: Νεκρός άνδρας στη Ρόδο μετά την παράσυρση του αυτοκινήτου του στη θάλασσα
- Οι αριθμοί της 6ης αγωνιστικής στη Super League
- Νέα ΚΑΠ: Συνεχίζεται η διαβούλευση
- ΥΠΑΑΤ– ΑΑΔΕ: Μετάθεση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης για την βιωσιμότητα για την περίοδο 2026-2027










