Γιγάντιο μανιτάρι 4 κιλών περίπου στην Κρήτη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με βάρος σχεδόν 4 κιλά, πρόκειται για την calvatia gigantea και είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή στο νησί για το συγκεκριμένο είδος
Το μανιτάρι calvatia gigantea , όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν το εύρημα , εντοπίστηκε στο Όρος Κέδρος Ν. Ρεθύμνου, στην πλευρά του Αμαρίου στα 1700 μ. Είχε δε διάμετρο 31 cm, ύψος 21 cm και βάρος 3900 κιλά.
Το γιγάντιο μανιτάρι εντόπισε ο αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα του Δήμου Αμαρίου Γεώργιος Σταθωράκης (Ρηγογιώργης), μετακινούμενος ποιμένας του Νότιου Ψηλορείτη και Κέδρους, μέλος της ομάδας βιώσιμου τουρισμού και ανάδειξης της μετακινούμενης κτηνοτροφίας και των προϊόντων της στο ΝΔ Ψηλορείτη και Κέδρος, "Τα μαύρα πρόβατα".
Η ανακάλυψη γνωστοποιήθηκε στο συνεργάτη του Mουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και μουσείου Μανιταριών, Γεώργιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος πιστοποίησε ότι πρόκειται για την calvatia gigantea και αυτή είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή στην Κρήτη για το συγκεκριμένο μανιτάρι.
Μάλιστα του εστάλη ήδη αποξηραμένη φέτα και φωτογραφίες προκειμένου να συμπεριληφθεί στο βιβλίο μανιταριών της Κρήτης που ετοιμάζει.
Πηγή:cretalive.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σαφείς κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις - Όσα ανέφερε στη Βουλή ο ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός
- Εννιά κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Από τις πλημμύρες στην πρόληψη: Η νέα φιλοσοφία αντιπλημμυρικής προστασίας που σχεδιάζεται στη Θεσσαλία
- Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου - Σοβαρά προβλήματα με το ελαιοκομικό μητρώο
- Ποδόσφαιρο: Αποστολή της Ντόρτμουντ στο Βέλγιο για τον Καρέτσα










