Το ΥΠΑΑΤ συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου - Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με Έλενα Ράπτη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας, του τουρισμού και πρόθεση της ηγεσίας του είναι να ενισχύσει τους παραγωγούς του τόπου μας δημιουργώντας νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας και αύξησης του εισοδήματός τους, τόνισε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης προς την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη με την οποία είχε συνεργασία, προκειμένου να αναδειχθούν μοναδικοί προορισμοί της χώρας μας με σημαντική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα.
Το ΥπΑΑΤ προωθεί τις κατηγορίες τουρισμού υπαίθρου, στις οποίες έχει αρμοδιότητα με στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας.
Συγκεκριμένα συζήτησαν, πάντα με τη συνεργασία της αρμοδίας υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, για τον αγροτουρισμό, που αποτελεί ειδική μορφή τουρισμού υπαίθρου, η οποία συνίσταται στο σύνολο των δραστηριοτήτων που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης. Επισήμαναν ότι χρήζουν αναδιαμόρφωσης οι προδιαγραφές του «Πολυλειτουργικού αγροκτήματος», που στην ουσία είναι αγροτική εκμετάλλευση, που διαθέτει καλλιεργήσιμη έκταση, φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο και χώρο εστίασης ή δυνατότητα εκπαίδευσης ή παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας με έμφαση στις τοπικές παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Ο τουρισμός υπαίθρου έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της περιφέρειας.
Συζητήθηκαν παράλληλα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού, των επισκέψιμων τυροκομείων, ελαιοτριβείων, ζυθοποιείων, του αλιευτικού τουρισμού και την ανάπτυξη δράσεων στις υδατοκαλλιέργειες, στο γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και την περαιτέρω αξιοποίηση του Leader, μέσω του οποίου γίνονται ανακαινίσεις και ιδρύσεις νέων τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο την ενίσχυση των ειδικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί παίκτες στον κόσμο
- Έκλεισε ξανά το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα - Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας
- Αγροτικά μπλόκα: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
- Η PJ CONDELLIS S.A. σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και μια Νέα Χρονιά με Υγεία, Πρόοδο και Ευημερία
- Ευχές για Καλά Χριστούγεννα από τα Φυτώρια Δανιηλίδης











