Ο βροχερός καιρός ευνοεί τα Τούρκικα σύκα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε αντίθεση με τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις που υπέστη η παραγωγή σύκων στην χώρα μας και παρότι στην Τουρκία είχαμε σε πολλές περιοχές πλημμύρες και σε κάποιες άλλες ξηρασία, η καλλιέργεια των σύκων δεν επηρεάστηκε αρνητικά, αντιθέτως μάλιστα γίνεται αναφορά ότι οι συνθήκες - κυρίως στις περιοχές όπου έχουμε τις μεγαλύτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σύκων - ήταν ευνοϊκές με αποτέλεσμα τα σύκα να είναι μεγαλύτερου μεγέθους και με καλύτερη γεύση από ότι πέρυσι.
Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η συγκομιδή και φορτώθηκαν τα πρώτα φορτία σύκων όπου εξάγονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία, η Δανία μαζί με τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Όσον αφορά το θέμα των τιμών, αναμένονται να είναι ικανοποιητικές καθώς και η ζήτηση από τους εισαγωγείς και τα Super Market ειδικά για τα τούρκικα μαύρα σύκα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Πηγή: freshplaza.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση των Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας και Πέλλας με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
- Συνέντευξη Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην IMATHIOTIKIGI.GR
- ΥΠΑΑΤ: Στο Μητρώο Αγροτών οι συνταξιούχοι αναπηρίας που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα
- Πρώτο πακέτο 7 μέτρων στήριξης της ελληνικής αλιείας ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ Μαργαρίτης Σχοινάς μετά από σύσκεψη με αλιείς
- ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026










