Καθορίστηκαν τα τέλη πιστοποίησης προς τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίστηκαν τα προβλεπόμενα τέλη, τα οποία καταβάλλονται στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ) από ιδιωτικούς Φορείς πιστοποίησης γεωργικών προϊόντων ή συστημάτων για τις υπηρεσίες αναγνώρισης και επίβλεψης αυτών.
Tα τέλη καθορίστηκαν ως ακολούθως:
α) Ο υπολογισμός του τέλους των υπηρεσιών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την αναγνώριση και επίβλεψη των Φορέων πιστοποίησης γεωργικών προϊόντων ή συστημάτων τιμολογείται με βάση τις ανθρωποημέρες (ΑΗ), που απαιτούνται για κάθε στάδιο της διαδικασίας αναγνώρισης και επίβλεψης.
β) Ως ανθρωποημέρα (ΑΗ) ορίζεται η μία ημέρα απασχόλησης κάθε μέλους της Επιτροπής Αναγνώρισης και Επίβλεψης, που προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 6 της υπ’ αρ. 267623/29-08-2007 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
γ) Ως πεδίο εγγραφής νοείται κάθε πρότυπο ΑGRO (είτε μέρος της ίδιας σειράς, είτε όχι), στην πιστοποίηση του οποίου επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ο Φορέας (π.χ. AGRO 2-3, 2-4, 2-5, 8, 9, 10 κ.λπ.) με εξαίρεση το AGRO 2-1, το οποίο εφαρμόζεται πάντα σε συνδυασμό με το πρότυπο AGRO 2-2 και λογίζονται ως ένα ενιαίο μέρος δηλαδή ως ένα πεδίο εγγραφής.
Η τιμή της ανθρωποημέρας (ΑΗ) ορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων (400,00) ευρώ.
Δείτε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ, εδώ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και δεν προσέρχονται στο Μαξίμου για συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η νέα ΚΑΠ πρέπει να ενδυναμώνει τους αγρότες και να κάνει την καινοτομία προσβάσιμη σε όλους - Παρέμβαση του ΓΓ ΥΠΑΑΤ Αντώνη Φιλιππή
- Μαζική κινητοποίηση αγροτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: «Όποιος γίνει Δούρειος Ίππος θα ξεσκεπαστεί»
- Συνάντηση του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας κ. Ηλιόπουλου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
- ΥΠΑΑΤ: 96 εκατ. ευρώ για μείωση αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες - Ποιοι οι δικαιούχοι











