Εν αναμονή ΚΥΑ για αποζημιώσεις παραμορφωμένων πυρηνόκαρπων - Πότε αναμένεται η πληρωμή
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Φαίνεται πως οδεύει προς την τελική ευθεία η αποζημίωση χιλιάδων στρεμματικών εκτάσεων πυρηνόκαρπων που πλήττονται από την παραμορφωτική ασθένεια των καρπών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της IMATHIOTIKIGI.GR , από μέρα σε μέρα, αν όχι αύριο παραμονή, τις επόμενες εργάσιμες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και πριν το τέλος του έτους, αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ και να δρομολογηθεί – παρά τις προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ - το πιο πιθανό αρχές του Γενάρη του 2025 η Οικονομική στήριξη ύψους 200 ευρώ / στρέμμα.
Βέβαια στην ΚΥΑ θα αναφέρονται πιο εξειδικευμένα στα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί ανάλογα και των ποσοστών ζημιάς που έχουν δηλωθεί, ενώ παράλληλα εξετάζεται η προοπτική συγκρότησης προγράμματος αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.
Παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα επανέλθουμε όταν έχουμε νεότερη ενημέρωση….
Δείτε όλα τα αγροτικά νέα εδώ!
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Επίσκεψη στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αλμωπίας»
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 1 έως 5 Iουνίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Τάσος Μπαρτζώκας: Άμεση παρέμβαση για να πληρωθούν τη συνδεδεμένη γάλακτος οι κτηνοτρόφοι που αναγκάστηκαν να σφάξουν τα ζώα τους λόγω ευλογιάς στο τέλος του 2025
- Γιάννης Ανδριανός: Η ανθεκτικότητα της αγροδιατροφής είναι ζήτημα επισιτιστικής ασφάλειας και εθνικής σταθερότητας
- Στα 25 εκατομμύρια ευρώ εκτοξεύτηκε η τιμή του Τάσου Δουβίκα











