Χανιά: Στους δρόμους οι αγρότες - Συλλαλητήριο στα Μεγάλα Χωράφια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ραντεβού την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στον κόμβο στα Μεγάλα Χωράφια δίνουν οι αγρότες των Χανίων. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομούκάλεσαν τους συναδέλφους τους, αλλά και τον κόσμο “να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα που δίνουμε για να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργήσουμε την γη μας”, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.
Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών σε εισόδημα, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, την λειψυδρία, τις ελλείψεις που είναι τεράστιες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υποδομές στα Κέντρα Υγείας, στα αγροτικά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ.
Μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κλιμάκιο της ΠΟΓΕΔΥ επισκέπτεται τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας των παραμορφωμένων καρπών και τη στήριξη των παραγωγών»
- Γιάννης Ανδριανός: Άρση διοικητικών εμποδίων για 24.000 νέους γεωργούς και αναλογικό πλαίσιο κυρώσεων στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης
- Ροδακινοπαραγωγός έχασε 20 τόνους συμπύρηνο ροδάκινο από την έντονη βροχόπτωση
- Ολοκληρώθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας των τελευταίων προγραμματικών περιόδων










