Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει με την έλλειψη εργατών γης και την πολιτεία να αδυνατεί να ανταπεξέλθει
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου που σε πολλές καλλιέργειες έχει ξεκινήσει δυναμικά και η ζήτηση για εργατικά χέρια αυξάνεται συνεχώς , φαίνεται πως τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά και ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να ανταπεξέλθει.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με τους παράτυπους εργάτες γης , καθώς η περιφέρεια αποκεντρωμένης διοίκησης μεταναστών δε δίνει έγκριση, λόγου το ότι δεν έχουν καμία οδηγία από το κράτος.
Έτσι όπως μας ανέφεραν αγρότες , κάνουν τις αιτήσεις, πληρώνουν τα παράβολα για να κάνουν τα χαρτιά, πρωτοκολλούνται, αλλά δε δίνουν έγκριση εδώ και τρεις μήνες .
Καθώς ο νόμος αυτός ήταν σε ισχύ όπως μας είπαν, έως 31/12/2024, οι περιφέρειες βεβαίωναν τους εργοδότες ότι θα γίνει και φέτος το ίδιο με τους παράτυπους εργάτες . Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση .
Παρ΄ όλα αυτά μας αναφέρουν ότι το σύστημα στο gοv.gr φαίνεται να επιτρέπει κανονικά την αίτηση , αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση των εργοδοτών, σχετικά με το αν τα υπάρξει έγκριση ή όχι.
Έτσι ψάχνουν εργάτες γης και δε βρίσκουν, για κτηνοτροφικές μονάδες, για τα σπαράγγια και για τα κλαδέματα ελιών στην Χαλκιδική , όπως και για τα κλαδέματα στα μήλα και σε λίγες μέρες και για το αραίωμα των βερίκοκων.
Γίνεται αντιληπτό ότι αν δεν προκύψει άμεσα θετική εξέλιξη στο παραπάνω ζήτημα , θα υπάρξει πολύ σημαντικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση εργασιών στους αγρούς και κτηνοτροφικές μονάδες, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εργάτες γης: Επικοινωνία Λ. Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την εξεύρεση λύσεων
- Εκπαίδευση στο κλάδεμα της ελιάς και καλές πρακτικές για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Κρήτη/Kriti” στο Άδελε Ρεθύμνου
- ΥΠΑΑΤ: Επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Άμεση εφαρμογή μέτρων περιορισμού και εκρίζωσης της νόσου
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025 | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Καλέντουλα: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις











