Η εξαγωγή πατάτας προς την αγορά της ΕΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
 - Κατηγορία Αγροτικά Νέα
 
Ο διευθυντής του γεωργικού συνεταιρισμού Plodovi zemlje, Dubravko Vukojevic, δήλωσε ότι έχουν παρασχεθεί όλες οι προϋποθέσεις και οι άδειες εξαγωγής πατάτας από την περιοχή Ljubuski στις χώρες της ΕΕ.
Επιπλέον, οι πελάτες από τη Ρωσία ενδιαφέρονται και για τις πατάτες τους. "Μεταξύ 7.000 και 8.000 τόνων πατάτας παράγεται στα χωράφια του Ljubuski, ανάλογα με το έτος", δήλωσε ο Βουκογιέβιτς και σημείωσε ότι εξάγει περίπου 3.000 τόνους στην Κροατία, η οποία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πατάτας από το Ljubuski .
Οι πατάτες από το Ljubuski θα είναι διαφορετικές από τις άλλες εισαγόμενες πατάτες και, εκτός από την ποιότητα, θα έχουν επίσης μοναδική συσκευασία. Πρόσθεσαν ότι παρείχαν βιοδιασπώμενες σακούλες με λογότυπο εκτός από 10.000 τεμάχια συσκευασίας από χαρτόνι.
Σύμφωνα με τον Vukojevic, ο γεωργικός συνεταιρισμός "Plodovi zemlje" διοργανώνει την εκδήλωση "Οι μέρες των πατατών - Ljubuski" για να παρουσιάσει το προϊόν υψηλής ποιότητας και αυτόχθονα στο κοινό. Διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά.
Οι συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι αυτό το γεγονός είναι μια μεγάλη βοήθεια όταν πρόκειται για την τοποθέτηση πατάτας στις αγορές της Β-Ε και της Κροατίας.
Πηγή: sarajevotimes.com , freshplaza.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Kinsen Hellas εξαγόρασε τη θυγατρική της Europcar Mobility Group στην Αυστρία και την Ουγγαρία
 - Δες το ψαλίδι που κάνει πανεύκολο το κλαδεμα! (Βίντεο 2025)
 - Ημιμόνιμο Μανικιούρ: Η Απόλυτη Τάση Για Λάμψη Με Διάρκεια
 - Ε.Π.ΑΘΛ.Α: «Υπάρχουν αναφορές για ύποπτο στοιχηματισμό στους συγκεκριμένους αγώνες»
 - Επιχειρηματική συνάντηση με Ιταλούς αγοραστές για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών διοργάνωσε η ΠΚΜ
 
     







 


