Προκαταβολές και συν 20% υπέρ του παραγωγού απαιτεί ο Τάσος Μπαρτζώκας για τον παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σήμερα το πρωί, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε από κοντά περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό και ενημερώθηκε από παραγωγούς. Η επίσκεψη αυτή, όπως και οι επισκέψεις τις επόμενες μέρες σε όλο το Νομό έχει αντικείμενο τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, λόγω του παγετού που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις δενδροκαλλιέργειες.

Κατά την επί τόπου παρουσία του, ο Τάσος Μπαρτζώκας διαπίστωσε τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες, ακούγοντας από κοντά τις μαρτυρίες των παραγωγών και καταγράφοντας το μέγεθος της ζημιάς. Η επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνει την επείγουσα ανάγκη για την εφαρμογή μέτρων στήριξης και αποζημίωσης των αγροτών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας θα απαιτήσει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που διαθέτει:
- Να δοθούν άμεσα προκαταβολές ανά καλλιέργεια, ώστε οι παραγωγοί να καλύψουν τα επείγοντα έξοδά τους.
- Στον τελικό υπολογισμό, να εφαρμοστεί το συν 20% υπέρ του παραγωγού, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση στην ασφαλιστική εισφορά.
- Να διασφαλιστεί ότι κανένα προϊόν που έχει υποστεί ζημία, συμπεριλαμβανομένων και των δέντρων που έχουν καταστραφεί, δεν θα μείνει εκτός της αποζημίωσης.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: "Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των αγροτών μας με όλες μου τις δυνάμεις, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και την απαραίτητη στήριξη από το κράτος για να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση. Έχω συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε οι ζημιές αυτές να επηρεάσουν το λιγότερο δυνατό τους αγρότες μας".
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- "Κερδίζει" την Αγγλία ο Κωστούλας με τις εμφανίσεις του – Το εγκώμιο του FourFourTwo
- Εκπαιδευτικές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Κρήτη/Kriti» ΠΓΕ στους Δήμους Αγίου Βασιλείου και Ηρακλείου
- Συγκέντρωση ελαιοπαραγωγών Τρίπολης έξω από τη Περιφέρεια
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 26 έως 30 Οκτωβρίου
- Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Λάζαρου Τσαβδαρίδη με το Δ.Σ. της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος










