Κοινά σημεία ενδιαφέροντος για τη νέα ΚΑΠ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με τον Ιταλό πρέσβη, Luigi Maras, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Τα θέματα της συζήτησης ήταν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, με έμφαση στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η στάση που θα τηρήσουν οι δύο χώρες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Ο υπουργός, τέλος, απηύθυνε πρόσκληση μέσω του πρέσβη προς τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας, προκειμένου να συζητήσουν για τα κοινά θέματα που τους αφορούν.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον Ιταλό πρέσβη, κ. Maras. Ήταν τιμή μου που ζήτησε να με δει ένα μήνα μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου. Μάλιστα, αναγνώρισε και ο ίδιος ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία και απόψεις σχετικά με την κατεύθυνση που χρειάζεται να λάβει η νέα ΚΑΠ, καθώς και ότι πρέπει να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τις διμερείς εμπορικές σχέσεις».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο: Ποιότητα και προσιτή εκπαίδευση μαζί
- Ελληνογερμανικές ημερίδες ενημέρωσης e-ΕΦΚΑ & DRV στην Καστοριά 20 Οκτωβρίου – 22 Οκτωβρίου
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά
- Ctrl + Alt + Αναβάθμιση: η Πληροφορική αλλιώς από την Easy Education
- Θεοδώρα Τζάκρη: «ΟΣΔΕ 2026: Καμία εγγύηση για το πότε θα πληρωθούν τις ενισχύσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι»










