Συνάντηση με ΕΚΕ και αν δεν ικανοποιηθούν κινητοποιήσεις έξω από τις βιομηχανίες αποφάσισαν οι αγρότες Πέλλας και Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία αγροτών από Πέλλα και Ημαθία η συγκέντρωση στη Σκύδρα
Φωτορεπορτάζ : Χρήστος Βοργιάδης
Πραγματοποιήθηκε χτες στη Σκύδρα (Προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας) παρουσία πλήθους κόσμου, αγροτών από τις περιοχές Πέλλας και Ημαθίας, συγκέντρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με την καλλιέργεια του βιομηχανικού ροδάκινου και το ενδεχόμενο να δοθούν από τη βιομηχανία χαμηλές τιμές τη φετινή σεζόν.
Το ρόλο του συντονιστή είχε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας Στέφανος Τοπαλίδης , με ομιλητές προέδρους , εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων (οι περισσότεροι έδωσαν το παρών) , αγρότες, την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Σκύδρας Σταύρου Πασχαλίδη.

Οι αγρότες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στο συμπύρηνο ροδάκινο οι οποίες δεν αγγίζουν όπως είπαν χαρακτηριστικά ούτε το κόστος παραγωγής, τις ζημιές από τους παγετούς Μαρτίου-Απριλίου και τη μη καταβολή προκαταβολών έως τώρα, τις καταστροφικές ζημιές από τις περσινές βροχοπτώσεις(Αύγουστος 2024) που παραμένουν απλήρωτες, την επιβολή τσουχτερών προστίμων σε αγρότες από κλιμάκια του ΣΔΟΕ, κ.α.
Επίσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, για τα όσα αναφέρθηκαν στην τελευταία ανακοίνωση της επιτροπής βιομηχανικού ροδάκινου της ΕΘΕΑΣ και έχουν να κάνουν με την προτροπή για άμεση εγκατάλειψη της καλλιέργειας και την εξέταση άλλων εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας και παραγωγής.

Αποφασισμένοι να προβούν εν μέσω καλοκαιριού σε κινητοποιήσεις οι αγρότες
Οι προτάσεις που τέθηκαν αρκετές, εκ των οποίων η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, stop συγκομιδής για κάποιες μέρες, αλλά και αποφάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες, με «κλείσιμο» δρόμων που οδηγούν στις βιομηχανίες, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν με τον Πρόεδρο της ΕΚΕ (σύμφωνα με πληροφορίες μας το πρωί της Πέμπτης 31 Ιουλίου).








Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Νάουσας
- Από το «τι κάνω τώρα;» στο «ξέρω τι πρέπει να κάνω» | Νέα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών από την Easy Εducation
- Μπρόκολο: Οφέλη για την υγεία και θρεπτική αξία
- Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στο διεθνές συνέδριο 'Smart Cities in Smart Regions 2026'
- ΕΛΓΑ: Παράταση έως 30 Οκτωβρίου 2026 για την εξόφληση της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς έτους 2025










