Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη με τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Η φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το έργο του φράγματος της Κελεφίνας και το πώς θα προχωρήσει η εκτέλεση στο άμεσο μέλλον ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί οι μελέτες και το έργο βρίσκεται πλέον στο στάδιο ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Το έργο αφορά στην κατασκευή χωμάτινου φράγματος ύψους 51 μ. επί του ποταμού Κελεφίνας και σκοπός του είναι η δημιουργία ταμιευτήρα αποθήκευσης νερού του ποταμού το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση 28.000 στρεμμάτων περίπου που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ανεπάρκειας νερού.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ήδη έγιναν οι πρώτες επισημάνσεις από τους γεωπόνους και αναμένονται οι τελικές εκτιμήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα και έγκαιρα στην εξατομίκευση των ζημιών και στην έκδοση των πορισμάτων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ενημέρωση για την αλλαγή ημερομηνιών του συνεδρίου «Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές»
- Συνελήφθη 37χρονος: Είχε κάνει το σπίτι του «θερμοκήπιο» με δενδρύλλια κάνναβης
- Επαναλειτουργία απολυμαντικών σταθμών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποτροπή του κινδύνου της διασποράς του ιού της ευλογιάς
- Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για μετακλήσεις εποχικών εργαζομένων από την Αίγυπτο
- Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων: 98,2% των δειγμάτων Δεκεμβρίου 2025 εντός ορίων











