100.000,00 € από την Π.Ε. Πέλλας για την αναβάθμιση λαϊκών αγορών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών Σκύδρας και Αριδαίας στους αντίστοιχους Δήμους Σκύδρας και Αλμωπίας ολοκλήρωσε η Π.Ε. Πέλλας το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε ότι «ο θεσμός της λαϊκής αγοράς είναι μια παραδοσιακή μορφή εμπορίου και ένα σημαντικός τομέας οικονομικής δραστηριότητας που ενισχύει το εισόδημα πολλών παραγωγών – επαγγελματιών, ταυτόχρονα με την δυνατότητα που δίνει στους καταναλωτές να προμηθευτούν αγαθά για τις ανάγκες των οικογενειών και της καθημερινότητας τους επωφελούμενοι τη σχέση ποιότητας - τιμής. Ως Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βελτιώνουμε την κατάσταση των υποδομών των χώρων όπου πραγματοποιούνται οι λαϊκές αγορές για πιο εύκολη και αποτελεσματική προώθηση προϊόντων στους καταναλωτές. Όσο μας επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα και τις εμπορικές δραστηριότητες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση».
Στο έργο αναβάθμισης λαϊκής αγοράς Σκύδρας, με συνολικό προϋπολογισμό 60.000,00 € πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εξασφαλισθεί η πρόσβαση, η στάθμευση αλλά και να αποφευχθούν φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη διέλευση οχημάτων σε χωματόδρομους, σε συνδυασμό με κατασκευή βρύσης για τις ανάγκες των πολιτών.
Από την άλλη, σχετικά με το έργο αναβάθμισης λαϊκής αγοράς Αριδαίας προϋπολογισμού 40.000,00 €, πραγματοποιήθηκε κατασκευή και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις κλπ), προμήθεια και τοποθέτηση παγκακιών, βρύσης, φωτιστικών ιστών, αποκατάσταση φθορών του ασφαλτικού των οδών (με εφαρμογή ψυχρής ασφάλτου) και των κατεστραμμένων μεταλλικών κολωνακίων επί των πεζοδρομίων. Επιπλέον κατασκευάστηκαν και συνδέθηκαν με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων και τρία φρεάτια σκυροδέματος.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.



Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δυναμική παρουσία της PJ Condellis SA στην Agrotica 2026 - Όλα όσα παρουσίασε στους χιλιάδες επισκέπτες
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Αμυγδαλιά
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW 2026
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δύο συλλήψεις σε Τέμπη και Σοφάδες για παραβίαση των μέτρων
- Σοβαρά τραυματισμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας βρέθηκε 24χρονη στη Βέροια | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR











